Sıkça Sorulan Sorular
Avukat tutmak için yazılı olarak bir avukatlık hizmet sözleşmesi yapmalısınız. Sonra eğer gerekiyorsa bir de noterden vekaletname çıkartmanız gerekir.
Bir kişiyi kendi adınıza yetkili kılan resmi belgedir. İki çesit vekalet vardır. Birincisi şahsi vekalet diğeri avukat vekaletnamesi.
Avukat vekaletnamesi Türkiye’de noterler tarafından, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarında noterlik hizmetleri bölümünde çıkartabilirsiniz. Bu vekaletler için küçük bir noter masrafı ödeyeceksiniz. Almanya’da ve bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türk hukukunda avukatlar kendi vekaletnamelerini malesef henüz düzenleme yetkileri yoktur.
Avukata verilecek vekaletnamelerde avukatın tam adı ve soyadı ile bağlı bulunduğu vergi dairesi, vergi numarası ve kayıtlı olduğu baro isminin bilinmesi gerekmektedir. Buna avukat vekalet bilgileri diyoruz. Bir de vekalet verecek kişinin nüfus cüzdanı, yurt dışında ise pasaportu da gerekiyor. Ayrıca boşanma gibi bazı durumlarda fotoğraf ve başkaca belgeler de gerekmektedir. Tam olarak size hangi belgelerin gerektiğini büromuzdan öğrenebilirsiniz.
Avukata verilen vekalet geri alınabilir. Bunun için noterden bir Azil belgesi yaptırıp avukata göndermeniz gerekir.
Evet açabilirsiniz. Ama hukuk çok karmaşık ve incelik isteyen bir konudur. Profosyonel bir yardım hem zamandan hem paradan tasarruf sağlar. Haklı çıkmak haklı olmaktan çok farklıdır. Nasıl bir yanlış iğne insanın hayatını karartabilirse yanlış bir cümle, yanlış bir imza da insanı çok zor durumlara sokabilir.